Skip to main content

Eerste informatieavond goed bezocht

05 april 2019

Met het bijplaatsen van wat extra krukken kon op de informatie-avonden bij de Rabobank in Rijssen net iedereen zitten. En met wat ramen open bleef de temperatuur net te doen. Gelukkig hadden de meeste mensen gereserveerd en hoefden we niemand de toegang te weigeren vanwege stoelengebrek.

Na een introductie door Gerard Bakker, die mede de aanloop en historie met o.a. Duurzaam Rijssen benoemde, werd uitgelegd wie we zijn, wat we doen, hoe het werkt en wat leden er aan hebben. En dat dit alles vooral mogelijk is door de Regeling Verlaagd Tarief ('Postcoderoos-regeling'), een belastingmaatregel van de overheid om lokale duurzame energie-initiatieven te stimuleren.

Adviseur van de coöperatie en geestelijk vader van het concept dat Opgewekt Rijssen gebruikt, en wat ook in Hof van Twente al een jaar wordt gebruikt, Henk Roosink, beantwoordde vervolgens veel vragen. De antwoorden daarvan zijn ook te vinden in de FAQ op deze website.

Afhankelijk van de interesse in de laatste 2 informatie-bijeenkomsten, op 9 en 25 april, zullen we vervolg-bijeenkomsten organiseren. Die zullen we dan aankondigen in de nieuwsbrief, dus als u die nog niet ontvangt, geeft u zich op! Ook zullen we ze aankondigen op Facebook.

We danken de Rabobank dat we hun ruimte mogen gebruiken, en voor het verzorgen van koffie, cake en een borrel na afloop. En voor de hulp bij het schenken van de koffie en borrel door de dochters van Gerard :-).