Doe mee!

Bijna alle mensen in de hiernaast genoemde postcodegebieden kunnen besparen op hun energiekosten, zelfs zonder van energieleverancier te veranderen. Dat is makkelijk verdiend!

  • lid wordt u van coöperatie Opgewekt Rijssen. Alleen als lid kunt u profiteren van besparing op uw energiebelasting via de Regeling verlaagd tarief (RVT, de postcoderoos-regeling). Dat staat los van wie uw energie levert: u kunt bij uw huidige energieleverancier blijven en toch lid worden van onze coöperatie. Ook dan heeft u voordeel, mits uw huidige energieleverancier de RVT uitvoert. Zoals uit onderstaand overzicht blijkt, doen dat bijna alle leveranciers.
  • klant bent u van een energieleverancier zoals Essent of 'om | nieuwe energie', dat staat los van uw lidmaatschap van onze coöperatie.

U heeft dus 2 keuzes:

A u wordt lid van coöperatie Opgewekt Rijssen, maar blijft klant bij een hieronder genoemde energieleverancier;
B u wordt lid van coöperatie Opgewekt Rijssen, en wordt daarnaast ook klant van 'om | nieuwe energie'. 

Hieronder hebben we de twee opties uitgewerkt. Voor beide opties geldt het volgende:

  1. Omdat de zon niet elk jaar even veel schijnt en niet ieder lid elk jaar even veel stroom verbruikt, gaan we er in onze berekeningen van uit dat we met onze panelen 85% van het door onze leden opgegeven stroomverbruik opwekken. Deze marge verschaft de coöperatie zekerheid dat we samen optimaal profiteren van de RVT.
  2. Het eerste jaar verrekenen we uw initiele inleg als lid van onze coöperatie. Die is 1 cent per kWh waarmee u als lid deelneemt in onze coöperatie. In het voorbeeld hieronder is dat 0,85 * 4.000 * 1 cent is 34 euro. Het eerste jaar is uw korting dan niet 102 euro, maar 102 – 34 = 68 euro.

A. Lid worden van onze coöperatie, maar klant blijven bij een andere energieleverancier

Energie Maatschappijen met Rvt

Bovenstaande energieleveranciers voeren de RVT uit. Als u daar klant bent en wilt blijven, maar wel lid wordt van onze coöperatie, dan krijgt u energiebelasting terug. Dat is in 2019 12 cent per kWh. Als coöperatie brengen we daarvan 9 cent bij u in rekening voor dekking van onze exploitatiekosten. U houdt dan dus 3 cent per kWh in eigen zak. De teruggave baseert de energieleverancier op het door ons bij hen opgegeven opgewekte aantal kWh.

Rekenvoorbeeld: U hebt ons een jaarverbruik van 4.000 kWh opgegeven, dan hebt u een voordeel van minimaal 85% * 4.000 kWh * 3 cent = € 102 per jaar. En dat allemaal dankzij de RVT waardoor u over de door ons opgewekte stroom geen energiebelasting meer betaalt.

Dus: word lid en bespaar! 

1. Lid worden

B. Lid worden van onze coöperatie en klant worden van om | nieuwe energie

Opgewekt Rijssen = Om

om | nieuwe energie is de (coöperatieve) energieleverancier waar we samen met ruim 40 andere lokale energiecoöperaties eigenaar van zijn. 

De reguliere stroomtarieven van om kunt u hier zien. Neemt u stroom af van om, dan ontvangt u als lid van Opgewekt Rijssen op die tarieven 5 cent korting per kWh dat u met uw aandeel in de coöperatie opwekt. Neemt u ook gas af, dan wordt die korting 6 cent! In dat geval hebt u bij een jaarverbruik van 4.000 kWh een voordeel van minimaal 85% * 4.000 * 6 cent = 204 euro per jaar. De op prijsvergelijkingswebsites Independer of Wise vermelde prijzen van om | nieuwe energie mag u met dit voordeel verlagen!

Hebt u interesse om ‘om te gaan’ en uw energie te laten leveren door om, meldt u zich dan behalve als lid van de coöperatie ook aan als klant van om. U krijgt van ons het voordeel automatisch uitgekeerd als de zonnepanelen 1 jaar hebben geproduceerd. U hoeft daar zelf niets voor te doen.

Dus word lid. En meld u daarna aan als klant van om.

1. Eerst aanmelden als lid 2. Daarna aanmelden als klant van om