Voorjaarsschoonmaak

Begin april zijn de zonnepanelen op het dak ‘Voortman Steel Group’ voor de eerste keer gereinigd door HG Solar Cleaning
Dit is periodiek nodig, omdat deze vervuild raken door oa. omgevingsstof, stuifmeel vanuit de achterliggende bomen maar ook vogelpoep.

Rijssen-Holten in de top 10 "Gerealiseerd vermogen alleen zon"

Opgewekt Rijssen is nog steeds de koploper van Nederland met het grootste postcoderoosproject Voortman Steel Group met 3.000 panelen. Dit brengt  Rijssen-Holten op de tiende plek van gemeenten t.a.v. gerealiseerd vermogen (MWp), alleen zonnedaken. 

Geen velden maar daken!

Rijksadviseur voor fysieke leefomgeving, Wouter Veldhuis, pleit voor het stoppen met bouwen van zonneparken en de subsidies in te zetten voor zonnepanelen op daken.

Sneeuw op de panelen

We hebben ervan genoten... Prachtig al die sneeuw! Kinderen konden lekker buitenspelen, een welkome afwisseling in de huidige tijd. Maar wat doet het met de panelen?

Zet'm op 60!

We hebben je er in de nieuwsbrief van december 2020 al “warm” voor gemaakt… Zet je ketel op 60!

Lokale energie initiatieven Overijssel in kaart gebracht

Om een actueel overzicht te krijgen van hoe de lokale initiatieven er anno 2020 voor staan, heeft Natuur en Milieu Overijssel afgelopen zomer een belronde uitgevoerd langs alle initiatieven. Het resultaat: een prachtig rapport.

Eindelijk: we gaan prodceren!

Het heeft lang geduurd, maar nu is het eindelijk zover: vanaf 1 december produceert ook het dak Dierenhotel A1 stroom voor onze leden!

Voor de 6de keer op een rij een 10!

Voor de zesde keer op een rij heeft om | nieuwe energie, waar wij als Opgewekt Rijssen een onderdeel van zijn, een 10 gescoord. Met recht de groenste leverancier van Nederland.

Wat veel geld terug!

"Wat veel!" is de reactie van een tweetal leden die al geld terug hebben ontvangen van hun energieleverancier. "Klopt dat wel?" 

Waarom is er nog geen nieuw dak

Iedereen wil graag zonnepanelen op bedrijfsdaken. Dat is waarom Opgewekt Rijssen opgericht is. Maar ondanks het feit dat Opgewekt Rijssen de hoogste huurbedragen in de markt betaalt en het voor ondernemer en lokale gemeenschap een win-win situatie is, blijkt het erg lastig voor ons te zijn om grote daken te huren van ondernemers.