De financiering is goedgekeurd!

Vandaag kregen we het prachtige bericht: het kredietvoorstel is door het Energiefonds Overijssel goedgekeurd. Dit betekent dat we straks de beschikking hebben over de financiele middelen om het dak bij Voortman vol te gaan leggen. Meld je dus aan als lid! Hoe sneller we voldoende leden hebben, hoe sneller we kunnen gaan plaatsen, en idealiter zou dit voor de zomer moeten gebeuren! Dus zeg het voort...

Promotiemateriaal!

Met wat professionele hulp hebben we nu een set promotiemateriaal waarmee we volgende week van start kunnen met de informatie-avonden.

Cantique heeft de rollbanner en de folder voor ons ontworpen en DRK media heeft het animatie filmpje gemaakt.

We zijn lid van OM | nieuwe energie

Het is definitief, het bestuur van OM | nieuwe energie heeft onze aanvraag tot lidmaatschap goedgekeurd.

Dit betekent dat OM de stroom gaat afnemen welke wij met zonnepanelen gaan produceren. Maar dit betekent ook dat leden van Opgewekt Rijssen voor OM als energieleverancier kunnen gaan kiezen en dan een iets hogere korting krijgen dan wanneer je bij een andere energiemaatschappij blijft.

Opgewekt Rijssen wordt dus wederverkoper van de energie die OM inkoopt. Vandaar het gecombineerde logo.

We gaan los!

Begin februari krijgt het personeel van Voortman als 1ste de kans energie te gaan gebruiken via onze coöperatie! Daarna kan de rest van Rijssen ook inschrijven op https://www.opgewektrijssen.nl/doe-mee !

LEI subsidie ontvangen

Gisteren kregen we het goede nieuws dat onze subsidie aanvraag t.b.v. Lokale Energie-Initiatieven is goedgekeurd. Dit betekent dat we een startkapitaal hebben en alle activiteiten kunnen gaan doorzetten!

Volkskrant: "postcoderoos projecten zijn interessanter dan de salderingsregeling"

In dit interessante Volkskrant artikel worden twee opties in de aanleg van zonnepanelen haarfijn uitgelegd: op je eigen dak met de Salderingsregeling, of via de Postcoderoos. Conclusie: "Wie nu zonnepanelen wil, kan beter snel instappen in een coöperatief project en vijftien jaar profiteren van de huidige regeling. Panelen op andermans dak zijn nu interessanter dan op eigen dak.". Lees hier verder!