Hoe groen is jouw stroom?

Helaas is er nog steeds veel sprake van sjoemelstroom. Dus je denkt dat je groene stroom afneemt, maar in de praktijk kan dat anders zijn! Op de website van Hier Opgewekt kun je een test doen.

ALV 7 september 2021

De datum is vastgesteld. De leden zullen medio augustus worden uitgenodigd.

Nieuwe coöperatie opgericht

Vorige week is de nieuwe coöperatie Opgewekt Rijssen SCE opgericht. De statuten zijn bij de notaris ondertekend en de inschrijving bij de Kamer van Koophandel is ook gedaan.

Voorjaarsschoonmaak

Begin april zijn de zonnepanelen op het dak ‘Voortman Steel Group’ voor de eerste keer gereinigd door HG Solar Cleaning
Dit is periodiek nodig, omdat deze vervuild raken door oa. omgevingsstof, stuifmeel vanuit de achterliggende bomen maar ook vogelpoep.

Rijssen-Holten in de top 10 "Gerealiseerd vermogen alleen zon"

Opgewekt Rijssen is nog steeds de koploper van Nederland met het grootste postcoderoosproject Voortman Steel Group met 3.000 panelen. Dit brengt  Rijssen-Holten op de tiende plek van gemeenten t.a.v. gerealiseerd vermogen (MWp), alleen zonnedaken. 

Geen velden maar daken!

Rijksadviseur voor fysieke leefomgeving, Wouter Veldhuis, pleit voor het stoppen met bouwen van zonneparken en de subsidies in te zetten voor zonnepanelen op daken.

Sneeuw op de panelen

We hebben ervan genoten... Prachtig al die sneeuw! Kinderen konden lekker buitenspelen, een welkome afwisseling in de huidige tijd. Maar wat doet het met de panelen?

Zet'm op 60!

We hebben je er in de nieuwsbrief van december 2020 al “warm” voor gemaakt… Zet je ketel op 60!

Lokale energie initiatieven Overijssel in kaart gebracht

Om een actueel overzicht te krijgen van hoe de lokale initiatieven er anno 2020 voor staan, heeft Natuur en Milieu Overijssel afgelopen zomer een belronde uitgevoerd langs alle initiatieven. Het resultaat: een prachtig rapport.