Skip to main content

SCE-regeling

Op deze pagina leggen we uit wat de SCE-regeling betekent voor u en de coöperatie.

Alle daken, door de coöperatie belegd ná 1 april 2021, vallen onder deze regeling.
Alleen de daken Voortman Steel Group, Leverink Transport en Dierenhotel A1 zijn vóór die datum belegd, en vallen juist onder de RVT-regeling.

Hoe het werkt

Leden die aan 1 van de SCE-daken gekoppeld zijn, leggen een eenmalige inleg in de coöperatie in van €25. 

Elk lid wordt voor een gelijk aandeel aan een dak gekoppeld. Oftewel: we verdelen het vermogen van het dak over de leden voor max. 5000 kWh per lid (hoger is volgens de regeling niet toegestaan).

Dit staat dus volkomen los van uw eigen verbruik of de eigen energieleverancier. Ieder lid ontvangt dan ook jaarlijks exact dezelfde korting.

Jaarlijks wordt deze korting voor de SCE-daken vastgesteld. Dit gebeurt op de Algemene ledenvergadering. Het bestuur zal op basis van de jaarcijfers een voorstel voorleggen; en daarna wordt de korting in de vergadering vastgesteld.

Voor het eerste jaar moet de korting nog worden vastgesteld op de komende Algemene ledenvergadering. Het bestuur zal hiervoor een voorstel neerleggen van €50. De eenmalige inleg zal het eerste jaar worden verrekend, waardoor de uitkering €25 zal zijn.

Dat klinkt als weinig; maar u hoeft er ook niet veel voor te doen, dit in tegenstelling tot de RVT-regeling, waar u moet opletten waar u klant bent, u uw jaarrekening en teruggaaf moet opsturen, etc etc.

Jaarlijks, op een nog vast te stellen datum verschijnt jouw aandeel gewoon op je rekening. 

Hoe weet ik of ik aan een dak gekoppeld ben?

Wij zijn bij het eerste dak begonnen met leden van de wachtlijst toe te wijzen. Zij zijn immers al geruime tijd lid. Vervolgens gaan we op volgorde van lidmaatschap de leden aanschrijven als er ruimte is, waarbij we nieuwe aangemelde leden ook op volgorde tussenvoegen.

U wordt per email op de hoogte gesteld als we u aan een dak kunnen koppelen.

We kunnen ons voorstellen dat u nog vragen heeft. Kijk hiervoor op de pagina Veelgestelde vragen. Staat uw vraag er niet bij? Neem dan contact met ons op.

Opgeleverde daken:

Dak Lubbersen

Holten

Dak Markvoort

Holten

Dak Ligtenberg

Rijssen