Deelnemer Achtergestelde geldlening

De coöperatie dient de investeringen in haar zonnepaneleninstallaties te financieren. De coöperatie financiert

  • 80% op basis van een lening van het Energie Fonds Overijssel (EFO).
  • 1% wordt met de eenmalige inleg door leden gefinancierd.
  • De resterende 19% financiert de coöperatie met een Achtergestelde geldlening (AGL). Dit is een lineaire lening met een looptijd van 15 jaar die een aantrekkelijke rente oplevert.

Deze pagina gaat over die laatste lening, de AGL. Leden van Opgewekt Rijssen krijgen voorrang bij inschrijven op deze lening. Deelname aan de lening levert meer rente op dan een spaarrekening bij de bank. Bovendien help je hierbij mee lokaal groene stroomproductie van de grond te krijgen.

De Achtergestelde lening is risicodragend kapitaal van de coöperatie. Hoewel wij denken dat de risico’s beperkt zijn, adviseren wij het prospectus over de lening dat bij elke nieuwe financieringstranche op onze website komt te staan goed te bestuderen.

1ste financieringstranche - mei 2022

Energiecoöperatie Opgewekt Rijssen SCE U.A. staat voor haar 1e investeringstranche: de realisatie van 6  gehonoreerde projecten in het kader van de Subsidieregeling Coöperatieve Energieopwekking (SCE). Deze projecten zijn inmiddels in het laatste stadium van realisatie of staan in de startblokken klaar om te worden gerealiseerd. De huidige planning is dat deze projecten voor eind 2022 stroom produceren. 

De projecten worden gefinancierd met 80% Vreemd Vermogen via een lening van Energiefonds Overijssel en voor een kleine 20% via een Achtergestelde Geldlening (AGL) van de leden. Deze 20% omvat een bedrag van € 92.500. Op deze lening biedt de coöperatie een rente van 4% per jaar. Alle eden van Opgewekt Rijssen hebben bij  voorrang recht op een aandeel in deze achtergestelde lening en zijn per mail uitgenodigd in te schrijven.

Leden konden inschrijven tot 9 juni 2022. Hiermee hebben we ruim €55.000 opgehaald, waarmee de daken Markvoort en Lubbersen kunnen worden gefinancierd.

Omdat we ook verder willen met de overige daken,
hebben we nog ca. €40.000 nodig.

Daarom is het vanaf heden ook mogelijk voor kennissen, opa's, oma's, broers, zussen, buren en vrienden van leden om in te schrijven. 

Inschrijven kan t/m 30 juli.


Dit kan door simpelweg een mailtje naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. te sturen met daarin vermeld: je naam, adres, geboortedatum, telefoonnummer en het bedrag waarvoor je wenst deel te nemen.

Toekenning gaat, i.t.t. hoe het in het memorandum staat, als volgt: leden die zich alsnog melden voor deelname, wijzen we per direct toe op volgorde van aanmelding. Niet-leden horen na de inschrijftermijn voor welk deel hun aanmelding kan worden toegewezen. Reden waarom we dit nu zo doen is omdat we in augustus reeds geld nodig hebben voor het volgende dak (Ligtenberg).

Hieronder kun je het informatiememorandum bekijken.

Blijf op de hoogte

Nieuwsbrief Opgewekt Rijssen


©Opgewekt Rijssen. All rights reserved. Privacyverklaring | Cookieverklaring | Disclaimer