Kan ik overstappen naar...

Maatschappijen incl om

Staat de energiemaatschappij in bovenstaand overzicht? Dan kun je overstappen!

*2021 WelkomEnergie, Anode en Sepa green zijn inmiddels faiiliet. Gezinsenergie heeft een doorstart gemaakt!

Ik wil overstappen

Waar moet ik op letten?

Let op: onderstaande geldt enkel voor leden die voor 1 april 2021 lid zijn geworden en nog gebruik maken van de zgn. Regeling Verlaagd Tarief  (RVT). 

Uiteraard snappen wij dat je kijkt naar welke maatschappij voor jou het voordeligst is. En dus dat je wel eens wilt overstappen. Dat kan ook. Wel zijn er, als je lid bent van Opgewekt Rijssen, een aantal spelregels.

1 Kijk goed of de energieleverancier waar je naar wilt gaan overstappen, voorkomt in de lijst die je hierboven ziet. Deze maatschappijen passen allemaal de Regeling Verlaagd Tarief toe, oftewel, daar kunnen wij de energiebelasting voor jou gaan terugvragen. Dat is voordelig voor jou, maar ook voor de cooperatie. Bedenk hierbij namelijk dat wij die energiebelasting deels ook nodig hebben om de geplaatste zonnepanelen mee af te betalen! Als te veel leden overstappen naar een "verkeerde" maatschappij, dan lopen we met zijn allen geld mis en zou dat dus kunnen betekenen dat we de korting voor alle leden in volgende jaren moeten gaan verlagen. 

Neem om | nieuwe energie vooral mee in je berekening of het zinvol is om over te gaan stappen. Bij om | nieuwe energie krijg je meer korting, krijg je over het algemeen ook sneller je korting uitgekeerd en het is voor de ledenadministratie echt een stuk makkelijker! Twijfel je of om | nieuwe energie voor jou voordelig is? Bel of mail ons, wij kijken graag met je mee. Je kunt in elk geval hier bekijken wat het aanbod van om | nieuwe energie voor jou is.

3 Bedenk dat elke maatschappij anders met de Regeling Verlaagd Tarief omgaat. Zo crediteert de ene maatschappij binnen enkele weken nadat wij de Ledenverklaring hebben ingediend, en wacht de andere tot jij jou volgende jaarafrekening krijgt. En dat zou wel eens 11 maandan later kunnen zijn. Zo heeft dan ook het ene lid de korting sneller in de pocket dan het andere lid.

4  Pas op voor de energie boefjes! Zij bellen je rond etenstijd op, of komen aan de deur. Ze beloven je gouden bergen, of honderden euros korting. Maar klopt dat wel? Pas ook op als ze jou als kleine zelfstandige een zakelijk contract proberen "aan te smeren." Als consument ben je beter volgens de consumenten wetgeving beschermd dan als zakelijke klant, en het voordeel wat ze je voorschotelen valt in de praktijk nogal eens tegen.

5 Meld het ons! Als wij niet weten bij welke maatschappij je klant bent, vragen we de energiebelasting terug bij de verkeerde maatschappij. En omdat sommige maatschappijen ons niets terugkoppelen, komen we daar niet zomaar achter. Dan kost jou en de cooperatie geld! Dat is toch zonde? 

6  Stap in elk geval NIET over naar UnitedConsumers, Innova of Total Energie. Deze maatschappijen betalen geen energiebelasting onder de Regeling Verlaagd Tarief terug. Heb je een andere maatschappij op het oog die ook niet in de lijst bovenaan de pagina staat? Laat het ons eerst weten, dan kunnen we het navragen voordat je overstapt.

Hulp nodig? Vul je naam en telefoonnummer in (in het blauwe vlak) en wij bellen je terug.