20210219 geen zonnevelden maar daken beleggen

Geen velden maar daken!

Heeft u Nieuwsuur gezien gisteren?

Er is een wet in de maak om dakeigenaren te dwingen om panelen te plaatsen. Dit, mede omdat er nog steeds meer zonneparken gebouwd worden dan daken. De weerstand hiertegen groeit. Het verpest niet alleen het landschap, het is slecht voor de biodiversiteit omdat de meeste zonneparken niet voldoen aan de daarvoor gestelde maatstaven en de subsidies verdwijnen ook nog eens in de zakken van buitenlandse investeerders.

Opgewekt Rijssen pleit al sinds de oprichting voor zonnepanelen op daken. Daar waar we voortvarend van start konden door een paar voortvarende ondernemers, stagneert het aanbod van daken al een tijdje. Hierbij nogmaals de dringende oproep: stel je dak beschikbaar! 

Je kunt je als dakeigenaar hier aanmelden.

{{ message }}

{{ 'Comments are closed.' | trans }}