20191109 panelen voortman

Rijssen-Holten in de top 10 "Gerealiseerd vermogen alleen zon"

Klimaatstichting HIER, die mensen in beweging brengt om iets te doen aan het klimaatprobleem, heeft een rapport over Lokale Energieinitiatieven opgeleverd over het jaar 2020. Hierin wordt zichtbaar dat de impact van burger-initiatieven steeds groter wordt.

Nederland telt inmiddels 623 energiecooperaties, en er doen al bijna 100.000 mensen mee aan een lokaal energieproject.

Opgewekt Rijssen is nog steeds de koploper van Nederland met het grootste postcoderoosproject Voortman Steel Group met 3.000 panelen. Mede door de omvang van dit dak staat Rijssen-Holten hiermee op de tiende plek van gemeenten t.a.v. gerealiseerd vermogen (MWp), alleen zonnedaken. Iets om trots op te zijn!

Rijssen holten top10

Het hele rapport kun u hier bekijken.

Download het rapport

 

 

{{ message }}

{{ 'Comments are closed.' | trans }}