Partners van de coöperatie

Een postcoderooscoöperatie opzetten vergt veel kennis en de inzet van veel spelers.
Onderstaande lijst toont er een aantal. Omdat we niet van iedereen een logo kunnen plaatsen, is er ook nog een bedank-pagina.

Financiers

Het Energiefonds Overijssel verschaft ons de senior lening waarmee we 80% van ons investeringsbedrag financieren. De lening wordt vertrekt zodra wij voldoende leden hebben om de stroom die na de investering wordt geproduceerd aan onze leden toe te delen.
Provincieoverijssel Heel belangrijk voor de opstart van onze coöperatie is de subsidie voor Lokale Energie Initiatieven (LEI) van de provincie Overijssel. Deze subsidie verschaft ons werkkapitaal om alle volgende stappen te regelen.

Energiebedrijf

Omenergie De elektriciteit die de coöperatie produceert moet verkocht worden. Daarvoor is de coöperatie bezig om overeenkomsten te sluiten met om | nieuwe energie. Dat is het coöperatieve energiebedrijf waar wij dan samen met 35 andere lokale coöperaties lid en eigenaar van gaan worden. Met om krijgen wij ook vergaande samenwerkingsafspraken, waardoor leden die klant van om worden extra voordelen genieten.

Installateurs

HG Zonnepanelen De opdracht tot plaatsing van de panelen op het dak van Voortman Steel Group is gegund aan HG Zonnepanelen.
Encon ingenieursbureau Heeft de Due Diligence uitgevoerd voor de installatie bij Voortman Steel Group.

Overig

Econobis ECONOBIS is een systeem voor informatieverwerking en administratie ten behoeve van energiecoöperaties in Nederland. Door de backoffice op orde te hebben, kan beter worden gefocust op versnelling en van de transitie naar duurzame energie.
Drkmedia Kevin de Koning van DRK media heeft het animatiefilmpje op onze website gemaakt.
Cantique Cantique heeft het drukwerk voor ons ontworpen (borden, posters, flyers).
Tuincentrum Hagels Tuincentrum Hagels levert de zonnebloemzaden voor de actie "Wie kweekt de hoogste zonnebloem".
Althea advies Althea Advies verzorgt onze financiele administratie.
Reddie webdesign Reddie webdesign heeft ons logo en website ontworpen.
Belastingdienst De Belastingdienst, Landelijk milieubelastingenteam Arnhem, geeft de beschikkingen af aan onze coöperatie op basis waarvan energiebedrijven de energiebelasting kunnen terugvragen en kunnen restitueren aan klanten die gebruik maken van de Regeling verlaagd tarief.
Corf Coöperatie op Rozen Facilitair heeft de opzet van onze coöperatie bedacht en ondersteunt, begeleidt en adviseert het coöperatiebestuur bij al haar werkzaamheden.