Wat wij doen

WAT WIJ DOEN
Lokaal stroom opwekken

met zonnepanelen op bedrijfsdaken

We streven ernaar om een grote bijdrage te le leveren aan het energieneutraal maken van onze gemeente door grote daken in onze gemeente met zonnepanelen te beleggen. Dat kunnen daken van agrariërs, bedrijven of appartementsgebouwen zijn. Die daken zijn er al, en zonnepanelen daarop leggen is super slim: ze nemen geen landbouwgrond in, niemand heeft een uitzicht dat verstoord wordt, en de lokale dakeigenaar verdient wat geld aan verhuur van het dak!

Op onze projecten-pagina ziet u welke daken we al belegd hebben (en via de nieuwsbrief en ons Facebook-account blijft u op de hoogte van ontwikkelingen).

Postcoderoosregeling (PCR) - tot 01-04-2021

De overheid heeft regelingen om duurzame energie te stimuleren. Tot 01-04-2021 was één daarvan is gericht op lokale initiatieven: de 'Regeling Verlaagd Tarief', ook bekend als de 'postcoderoosregeling'. Om van deze regeling gebruik te kunnen maken, moet je een coöperatie oprichten. Dat hebben wij dus gedaan. Daarna kan de coöperatie voor haar leden zonnepanelen op bedrijfsdaken plaatsen, waarna de leden (u ook) over die stroom geen energiebelasting hoeven te betalen. In ons concept scheelt u dat tot 6 cent per kWh. En u hoeft de panelen niet vooraf te kopen en betalen! Dus ook met een kleine beurs konden via deze regeling meedoen.

Subsidieregeling coöperatieve energieopwekking (SCE) - vanaf 01-04-2021

Sinds 01-04-2021 is deze regeling vervangen door een nieuwe regeling. Wij werken momenteel aan ons aanbod voor nieuwe leden zich na 1 april 2021 aanmelden.

De leden die al voor deze tijd lid zijn geworden, blijven gewoon de komende jaren profiteren van de Postcoderoosregeling.

 

 

Overtuigd?

Doe mee!