Wat wij doen

WAT WIJ DOEN
Lokaal stroom opwekken

met zonnepanelen op bedrijfsdaken

De overheid heeft regelingen om duurzame energie te stimuleren. Één daarvan is gericht op lokale initiatieven: de 'Regeling Verlaagd Tarief', ook bekend als de 'postcoderoosregeling'. Om van deze regeling gebruik te kunnen maken, moet je een coöperatie oprichten. Dat hebben wij dus gedaan. Daarna kan de coöperatie voor haar leden zonnepanelen op bedrijfsdaken plaatsen, waarna de leden (u ook) over die stroom geen energiebelasting hoeven te betalen. In ons concept scheelt u dat tot 6 cent per kWh. En u hoeft de panelen niet vooraf te kopen en betalen! Dus ook met een kleine beurs kunt u meedoen!

We streven ernaar om een grote bijdrage te le leveren aan het energieneutraal maken van onze gemeente door grote daken in onze gemeente met zonnepanelen te beleggen. Dat kunnen daken van agrariërs, bedrijven of appartementsgebouwen zijn. Die daken zijn er al, en zonnepanelen daarop leggen is super slim: ze nemen geen landbouwgrond in, niemand heeft een uitzicht dat verstoord wordt, en de lokale dakeigenaar verdient wat geld aan verhuur van het dak!

De eerste daken in Rijssen hebben we al: Voortman Steel Group en Leverink Transport doen mee.

Nu komt het aan op mensen zoals u! Wij hebben leden nodig. We kunnen namelijk pas op een dak gaan plaatsen als we voldoende leden hebben. Voor het dak van Voortman is dit al gelukt, nu zoeken we leden voor het dak van Leverink.
DUS: hoe sneller mensen zich aanmelden als lid, des te sneller we nieuwe bedrijfsdaken met zonnepanelen beleggen en samen profiteren!

Kijk gerust rond op de site: we hebben b.v. leuke informatieve video's en een FAQ met veelgestelde vragen met antwoord. 

 

Overtuigd?

Doe mee!