20200227 dak dierenhotel

Ons derde dak is een feit!

Afgelopen week is het Recht van Opstal ondertekend door beide partijen. Hiermee is het definitief, we hebben een derde dak! Het betreft het Dierenhotel A1, Oude Stationsweg 13 in Holten.

Op dit dak kunnen we 412 panelen gaan plaatsen. Dit is genoeg voor ca 35 gezinnen. Dat is goed nieuws voor een aantal leden die momenteel op de wachtlijst staan!

Het Dierenhotel profiteert overigens behalve van de vergoeding voor het beschikbaar stellen van haar dak ook nog op een andere leuke manier: ze laat 36 panelen in één bouwstroom met de 412 panelen van de coöperatie leggen om in haar eigen stroomverbruik te voorzien. Voor deze panelen hoeft ze geen financiering aan te trekken, de helft van de dakvergoeding volstaat om deze 36 panelen te laten plaatsen. De kosten van nog geen 65 cent per Wp verdient ze in 4 jaar terug. Daarna bespaart ze jaarlijks € 1.700 op haar stroomrekening!

We hopen dat meer dakeigenaren inzien dat met Opgewekt Rijssen heel lucratieve deals te sluiten zijn: 1) voor henzelf 2) voor de lokale gemeenschap (gemiddeld levert elk paneel de leden in 15 jaar € 280 op!) en 3) voor het klimaat, omdat met elk paneel meer dan 2.500 kg CO2 uitstoot wordt vermeden!

 

{{ message }}

{{ 'Comments are closed.' | trans }}